Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт
Коментари Харесай

Унгарски вестник предполага, че Груевски е използвал български паспорт, за да избяга

Бившият македонски министър председател Никола Груевски евентуално е употребявал български паспорт с цел да избяга от страната. Това написа унгарското издание " Непшава " за бягството на Груевски в Будапеща и подаването на молба от негова страна за приемането на политическо леговище.
" Направете инспекция при българските управляващи " - това е късият отговор пред публицист от " Непшава " на представител на унгарското държавно управление, който дава отговор за правните въпроси свързани с молбата на Груевски за приемането на политическо леговище в Будапеща, написа БГНЕС. Журналистът попитал " по какъв начин някогашният македонски министър-председател е дошъл до центъра на Будапеща без документи, откакто те са му отнети? ". От лятото на 2017 година Груевски е без паспорт и има възбрана за овакантяване на Македония.
Повечето маджарски медии дефинират случая като " тежък скандал " заради отношението на управляващите към Груевски. Публикацията в " Непшава " е озаглавена " ВИП отношение от страна на държавното управление към Груевски ". Изданието назовава някогашният македонски водач " македонският Орбан ". В обявата се напомнят корупционните практики от времето на Груевски и антизападните му политики. А държавният секретар по европейските въпроси в немското Министерство на външните работи Михаел Рот написа присмехулно в Twitter следно за случилото се: " Унгария отвори границите си за мигранти. Това е необикновено! "
Груевски е наказан на две години затвор по делото " Танк ", поради това, че си купи длъжностен " Мерцедес " за 650 000 евро. Той към този момент трябваше да е в пандиза за излежаване на присъдата, само че изчезна тъкмо преди да се отзове там.
Припомняме, че през днешния ден, 15 ноември, българският министър председател Бойко Борисов ще се срещне с македонския си сътрудник Зоран Заев. Фокус на срещата ще бъде задълбочаването на двустранното съдействие сред България и Република Македония в разнообразни области, както и развиването на инфраструктурните планове в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР