Бившият македонски премиер Никола Груевски тази сутрин се появи пред

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски тази сутрин се появи пред
Коментари Харесай

Груевски с белезници пред унгарски съд

Бившият македонски министър председател Никола Груевски тази заран се появи пред съда в унгарската столица Будапеща с белезници. Съдът в Будапеща през днешния ден би трябвало да реши дали ще утвърди изгонването му в Скопие, където има двегодишна ефикасна присъда за корист с власт.
Груевски избяга предходната година незаконно от родината си. Той се опита да скрие белезниците на ръцете със сако. Заседанието на съда е закрито за публицисти. В края на деня се чака решението на унгарското правораздаване. Според локалните медии тази заран Никола Груевски е бил арестуван и отведен с белезници пред съда, заяви още БГНЕС.

Преди две седмици македонският министър-председател Зоран Заев сподели, че “Груевски е напуснал страната укрит в багажник”. Груевски избяга през Албания, Черна гора и Сърбия. Властите в Будапеща в извънредно къси периоди утвърдиха настояването му за политическо леговище.

Никола Груевски ръководи с желязна ръка Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година, когато беше заставен да подаде оставка поради всеобщите митинги в страната. Неговият властнически жанр трансформира Македония в изолирана страна, която имаше проблеми в връзките с всичките си съседи. Той контролираше напълно Македония – от бизнеса до съда и медиите. Несъгласните с него имаха единствено един вид – да изоставен страната.

През 2015 година тогавашният водач на главната опозиционна партия СДСМ, а в този момент министър председател Зоран Заев стартира да вади по този начин наречените бомби – записи на диалози на Груевски с неговите подчинени, които разкриха големия размер на корупцията и бандитските способи, с които водачът на ВМРО-ДПМНЕ безусловно притежаваше Македония.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР