Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи на своята страница във

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи на своята страница във
Коментари Харесай

Никола Груевски: Унгария ми предостави убежище

Бившият македонски министър председател Никола Груевски заяви на своята страница във „ Facebook “, че Унгария му е предоставила политическо леговище.

Това, по неговите думи, се е случило, тъй като е жертва на политическо гонене в Македония и също по този начин, тъй като е получил информация, че в пандиза ще бъде премахнат. В изказването си Груевски показва още, че съдът и прокуратурата са се трансформирали в инструмент за политически напън и кавга над инакомислещите. „ Аз взех решение да се опълчва на всичко това и с моите дейности да изпратя този въпрос на по-високо равнище. Някой може да ме желае, или да не ме желае, да се съгласява, или да не се съгласява с мен, да счита, че повеждам положителни или неприятни политики, само че не може да отхвърли, или да си затвори очите пред това, което се случва в Македония в този интервал и което ще опиша “, написа някогашният македонският министър председател.

Той споделя още, че е решил да не извършва желанието на СДСМ (Социалдемократическия съюз на Македония) да седи в пандиза, до момента в който те „ разпродават страната “. Груевски написа, че продължава битката за македонската идея. „ Аз не избягах от правораздаването, а, употребявайки други способи, контролирани от интернационалното право, не преставам да диря правдивост за мен и всички други жертви на политическо гонене в Македония “, изяснява още Груевски.

Почетният ръководител на ВМРО-ДПМНЕ показва също, че Македония би трябвало да стане членка на НАТО и Европейския съюз, само че „ не би трябвало да разрешава под прикритието на тази цел, актуалната недемократична власт да се разправя с политически съперници и да им провежда правосъдни каузи и мятане в пандиза, с цел да може гладко да прави закононарушения, корупция и ликвидация на държавните и националните ползи “, предава Фокус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР