Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи на страницата си във

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи на страницата си във
Коментари Харесай

Груевски: Унгария ми даде политическо убежище

Бившият македонски министър председател Никола Груевски заяви на страницата си във Фейсбук, че е получил политическо леговище в Унгария. В ревюто си Груевски се стопира обстоятелствено на събитията към себе си.
" Днес Република Унгария, страна членка на Европейски Съюз и НАТО, отговори позитивно на моето авансово подадено заявление за приемане на политическо леговище поради политическо гонене в Република Македония. В молбата за политическо леговище показах, че го диря поради политическо гонене от новото държавно управление, управителен от партията СДСМ.
Посочих, че държавното управление желае да ми лишават свободата, ползвайки недемократични стъпки и способи и злоупотребявайки с прокуратурата и правосъдната система в Македония ", разяснява някогашният министър-председател.
По-нататък Груевски дава своята позиция на абсурда с противозаконното подслушване. Описвайки ситуацията си в Македония като нетърпимо и цялостно със закани против живота му, Груевски аргументира бягството си в Унгария.

Припомняме, че преди няколко дни стана известно, че някогашният министър председател е изпразнил всичките си банкови сметки още през септември, когато на конференция в Народното събрание твърдеше, че е жертва на политическо гонене в интервала, когато апелативният съд навън съвещание обсъждаше неговите тъжби и се очакваше да вземе дефинитивно решение дали ще отиде в пандиза.
Груевски получи две години ефикасна присъда по делото „ Танк “ за закупуването на служебния му „ Мерцедес “ за над 650 000 евро, до момента в който беше министър председател. По делото „ Танк “ някогашният министър на вътрешните работи Гордана Янкулоска беше наказана на шест години затвор.
Груевски ръководи еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе заставен да подаде оставка след всеобщи митинги и разкритията за тежки корупционни схеми, напън върху правосъдната система и цялостен надзор над медиите. В края на 2017 година Груевски подаде оставка като водач на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР