Бившият македонски премиер Никола Груевски няма да бъде екстрадиран обратно

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски няма да бъде екстрадиран обратно
Коментари Харесай

Унгария няма да екстрадира Груевски

Бившият македонски министър председател Никола Груевски няма да бъде екстрадиран назад в родината си. Това реши съдът в Будапеща, съобщи БГНЕС.
Според локалните медии " не са изпълнени всички условия за неговото изгонване ". Тази заран Груевски бе доведен в съда с белезници, които той се опита да скрие със сакото си. Властите в Скопие желаеха Никола Груевски да бъде върнат назад в страната, с цел да излежи двегодишната си ефикасна присъда за корист с власт. Груевски избяга предходната година незаконно от родината си.
Преди две седмици македонският министър-председател Зоран Заев сподели, че " Груевски е напуснал страната, укрит в багажник ". Груевски избяга през Албания, Черна гора и Сърбия. Властите в Будапеща в извънредно къси периоди утвърдиха настояването му за политическо леговище.
Припомняме, че Никола Груевски ръководи с желязна ръка Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година, когато беше заставен да подаде оставка поради всеобщите митинги в страната. Неговият властнически жанр трансформира Македония в изолирана страна, която имаше проблеми в връзките с всичките си съседи. Той контролираше напълно Македония – от бизнеса до съда и медиите. Несъгласните с него имаха единствено един вид – да изоставен страната.
През 2015 година тогавашният водач на главната опозиционна партия СДСМ, а в този момент министър председател Зоран Заев стартира да вади по този начин наречените бомби – записи на диалози на Груевски с неговите подчинени, които разкриха големия размер на корупцията и бандитските способи, с които водачът на ВМРО-ДПМНЕ безусловно притежаваше Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР