Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за
Коментари Харесай

Македонското МВР: Груевски не е напускал границите на Македония!

Бившият македонски министър председател Никола Груевски е избягал в Унгария, с цел да не влезе в пандиза. Това заяви самият той във Facebook.

Груевски беше наказан на 2 години затвор по делото за корист със служебно състояние "Танк ". Делото е за покупка на първокласен държавен мерцедес за 600 хиляди евро.

В неделя съдът отхвърли последната тъжба на отбраната му и присъдата трябваше да влезе в действие.

Груевски обаче изчезна, съгласно македонски медии още в петък, като през вчерашния ден беше разгласен за общодържавно търсене.

Бившият македонски министър председател разгласи през днешния ден, че е отпътувал за Будапеща и е потърсил политическо леговище в Унгария, тъй като е получил закани за живота си.

"През последните няколко дни получих безпределно доста закани за живота ми. В момента се намирам в Будапеща и тук потърсих политическо леговище от унгарските управляващи. Винаги ще остана правилен на идеята на Македония и в никакъв случай няма да отстъпя от нея ", написа Груевски, представен от БГНЕС.

Македонското министерство на вътрешните работи обаче опроверга информацията, като разгласи, че Груевски не е минал границата на Македония през нито един от граничните пунктове, заяви скопската медия Press 24, представена от "Фокус ".

Полицията разгласи, че ревизира известието, оповестено на Facebook страницата на Груевски.

Никола Груевски ръководи еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе заставен да подаде оставка след всеобщи митинги и разкритията за тежки корупционни схеми, напън върху правосъдната система и цялостен надзор над медиите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР