Бившият македонски премиер Никола Груевски (2006-2016) е потърсил убежище в

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски (2006-2016) е потърсил убежище в
Коментари Харесай

Будапеща: Груевски потърсил убежище в унгарско посолство извън Македония

Бившият македонски министър председател Никола Груевски (2006-2016) е потърсил леговище в унгарско дипломатическо посланичество отвън Македония, разгласи Будапеща, осведоми " Ройтерс ".

По-рано тази седмица Груевски избяга в Унгария. Той трябваше да стартира изтърпяването на двегодишната си присъда отнемане от независимост по делото " Танк " - за закупуването на служебния му " Мерцедес " за сума над 650 000 евро, до момента в който беше министър председател.

 Борисов удостовери, че Груевски даже не е желал българско поданство
Борисов удостовери, че Груевски даже не е желал българско поданство

Министерство на правосъдието и ДАНС също отхвърлят Груевски да има български паспорт

Днес българските управляващи потвърдиха, че Груевски не е български жител и не е подавал документи за българско поданство , откакто македонското издание " Телма " заяви, че някогашният македонски министър председател евентуално е избягал в Унгария с български паспорт.

На конференция началникът на канцеларията на премиера на Унгария Виктор Орбан не разкри в коя страна Груевски е потърсил леговище и по какъв начин е съумял да стигне до имиграционната работа в Будапеща, където е подал документите за леговище.

 Неофициално от Унгария: Груевски е избягал с български паспорт
Неофициално от Унгария: Груевски е избягал с български паспорт

Заев: Груевски постъпи като страхливец

Доколкото знам той е декларирал, че към него са отправяни смъртни закани...това дава съображение да бъде изслушан в Будапеща, а не в директна зона, разгласи Гергели Гулаш пред публицисти.

Той също отхвърли да заяви дали Груевски е дошъл в Будапеща от посолството благодарение на унгарското държавно управление, и дали е дошъл по земя или въздух. Гулаш добави, че Будапеща няма никаква роля в бягството на Груевски от Македония.

 Защо Груевски реши да се скрие в Унгария
Защо Груевски реши да се скрие в Унгария

Падението на един някогашен министър председател и съучастието на страна-членка на Европейски Съюз...

Гергели Гулаш заяви, че Унгария не е получила публична молба от Скопие за изгонването на някогашния министър председател, допълвайки, че Будапеща ще работи в " сходство със законите ", в случай че се случи. По думите му има съглашение за изгонване сред двете страни.

Груевски не се е срещал с Орбан по време на престоя в Унгария , разкри Гергели Гулаш.

 Македония издаде заповед за арест на Груевски
Македония издаде заповед за арест на Груевски

Бившият министър председател, който трябваше да влезе в пандиза, е в неопределеност от дни

Запитан дали Груевски е предпазен от унгарските управляващи, Гулаш отговори, че страната ползва " съответния протокол за сигурност " и е уверена, че той няма да напусне Унгария.

 Никола Груевски изчезна
Никола Груевски изчезна

Бившият македонски министър председател е в неопределеност от петък...

Ситуацията слага Орбан в тежка обстановка . Той поддържа националиста на изборите в Македония през 2017 година и похвали напъните му за прекъсване на миграцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР