Бившият македонски премиер и дългогодишен лидер на консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ

...
Бившият македонски премиер и дългогодишен лидер на консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ
Коментари Харесай

Осъденият бивш македонски премиер избяга в Унгария

Бившият македонски министър председател и дълготраен водач на консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е избягал от страната, с цел да не влезе в пандиза поради влезнала в действие присъда за злоупотреби. Новината заяви самият политик на своята страница във „ Фейсбук”.

„ През последните няколко дни получих многочислени закани за живота си. В Будапеща съм и ще желая политическо леговище от унгарските управляващи. Оставам правилен на идеята на Македония. Никога няма да отстъпя”, написа Груевски.

Той беше наказан на 2 години отнемане от независимост поради покупката на първокласна лимузина с държавни пари. Според магистратите Груевски е оказвал напън на държавни чиновници, с цел да се снабди с първокласното возило.

Той беше министър председател на западната ни съседка в границите на два мандата – от 2006 година до 2016 година Управлението му беше белязано от влошени връзки с всички прилежащи страни (в това число и България) на фона на големи разхищения за разнообразни „ антични” планове в архитектурата и културата. Груевски падна от власт след месеци на митинги и СРС кавги, от които стана ясно, че службите са употребявани за битка с опозицията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР