Бившият македонски министър на транспорта и комуникациите Миле Янакиески беше

...
Бившият македонски министър на транспорта и комуникациите Миле Янакиески беше
Коментари Харесай

Политически арести на приближени до Груевски в Македония

Бившият македонски министър на превоза и връзките Миле Янакиески беше задържан и сега се намира в пандиза " Шутка " в Скопие.
Заедно с него е арестуван и някогашният общоприет секретар в кабинета на Груевски Кирил Божиновски. Арестите стават единствено ден след бягството на самия Груевски.
Мярката цели да се предотврати бягството им, са удостоверили пред скопския ефирен канал „ Телма “ от съда.
На двамата е наложена мярка задържане под стража за 30 дни, с цел да се обезпечи тяхното явяване в съда на фона на бягството на Груевски в Унгария, за което се разбра във вторник.
Властите в Будапеща и Скопие публично потвърдиха, че той се намира в Унгария. Късно нощес бе издадена и интернационална заповед за арест на някогашния министър председател.
В Наказателния съд в Скопие за през днешния ден е планувано ново съвещание по делото " Титаник " на Специалната прокуратура, където измежду обвинените е и някогашния министър председател Никола Груевски.
По " Титаник " за незаконни дейности и изборни нарушавания с изключение на някогашния министър председател Никола Груевски, обвинени са и други лица, измежду които и някогашните министри Миле Янакиески и Гордана Янкуловска, съобщи МКД.
Случаят се обяснява и на предходното съвещание са изслушани над 70 заудио записи, препоръчани от обвинителите. По делото " Титаник " бяха изслушани над 800 показания по време на предходните чувания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР