Бившият магазин Нармаг в Пловдив, в който има експонирана уникална

...
Бившият магазин Нармаг в Пловдив, в който има експонирана уникална
Коментари Харесай

Обект с уникална археология е недостъпен за пловдивчани и гостите на града

Бившият магазин " Нармаг " в Пловдив, в който има експонирана неповторима археология - фрагменти от античния стадион на Филипопол, остава недосегаем за пловдивчани и гостите на града.

Пловдив

Четири години след подписването на меморандум за съдействие сред австрийския притежател на постройката и общината през 2015 година до през днешния ден не е открито решение, с цел да се обезпечи обществен достъп до археологията в подземните равнища на комерсиалния център.
Евелина Здравкова: Археологическото завещание е благосъстояние на целия ни народ и е неуместно и неприемливо да бъде скривано.

Арх. Стефанова: Трасето под някогашния " Нармаг " се намира в трасето на античния стадион на Филипопол. Ние смятахме, че той ще бъде наличен, от самото начало по този начин си мислехме.Илия Илиев - екскузровод: За да може градът да губи допустимо минимум би трябвало всяка една опция туристите и локалните да се допрян до този стадион,... да бъде налице.
Защо никой не вижда скритото благосъстояние на Пловдив и България? Неспазване на закона за културното завещание или неналичието на градивен разговор е причина за това и какви са вероятните решения - гледайте през днешния ден в обедните вести " По света и у нас ", рубриката " Частен случай ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР