Бившият лидер на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня

...
Бившият лидер на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня
Коментари Харесай

Бившият соцлидер в Румъния е автомонтьор в затвора

Бившият водач на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня поправя коли в пандиза, където излежава наказване от 3 година и 6 месеца отнемане от независимост за корупция, писа електронното издание „ Романия джърнъл ”. Той се грижи за автопарка на администрацията на пандиза „ Рахова ”. Драгня е приключил транспортния факултет в Политехническия университет в Букурещ и е работил във фабрика за произвеждане на транспортно съоръжение в Крайова.

Правителството на Социалдемократическата партия се опита  многократно да прокара законодателни промени, с които да отпадне присъдата на Ливиу Драгня, само че не съумя поради публичното неодобрение и натиска от страна на Европейска комисия. 

Според румънското законодателство за четири работни дни се приспада един ден от присъдата. Ливиу Драгня влезе зад решетките на 27 май, откакто последна правосъдна инстанция удостовери присъдата му от 3 година и 6 месеца отнемане от независимост. Висшите магистрати се произнесоха ден откакто Социалдемократическата партия загуби изборите за Европарламент. Управлението на социалдемократите пое Виорика Дънчила, която е и министър-председател на Румъния. Тя беше определена на ексклузивен партиен конгрес в края на предишния месец.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР