Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон създаде нова политическа формация

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон създаде нова политическа формация
Коментари Харесай

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон създаде нова политическа формация

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон сътвори нова политическа групировка с вяра да остане фактор в сепаратисткото придвижване въпреки да се намира отвън Испания, където би бил задържан по обвинявания в предизвикателство на безредици, съобщи Асошиейтед прес.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Пучдемон участва на вчерашния организационен конгрес на своята групировка Национален апел за републиката в североизточния испански град Манреса посредством видеовръзка. Бившият водач се обърна към множеството от Белгия, където живее, откогато преди година избяга от Испания след противозаконната и претърпяла неуспех декларация на самостоятелност на каталунския парламент.
 Пучдемон основава нова партия година след неуспеха да отдели Каталуния от Испания Пучдемон основава нова партия година след неуспеха да отдели Каталуния от Испания
Преди една година Карлес Пучдемон заплаши да наруши единството на Испания, обявявайки самостоятелност на самостоятелната област Каталуния. Днес някогашният регио...

Пучдемон и останалите уредници избират да дефинират новата групировка като придвижване, а не политическа партия. Правилата на организацията ще разрешават на членовете ѝ да вземат участие и в политически партии. Само една от трите сепаратистки каталунски партии поддържаха новото придвижване.

Каталунските сепаратисти означиха първата годишнина от претърпялата провали декларация за самостоятелност с митинги и се зарекоха да продължат напъните за обособяване от Испания, показва Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР