Бившият лидер на ДПС Лютви Местан е предаден на съд

...
Бившият лидер на ДПС Лютви Местан е предаден на съд
Коментари Харесай

Лютви Местан и бащата на загиналото дете отиват на съд

Бившият водач на Движение за права и свободи Лютви Местан е предаден на съд поради злополуката, при която предходната пролет край Кърджали почина шестмесечно бебе. Заедно с него обвиняем ще бъде и бащата на детето – Юсеин Ахмед.

Прокуратурата твърди, че и двамата са нарушили разпоредбите за придвижване, което е довело до тежкия случай покрай кърджалийското село Загорско. Обвинителният акт е импортиран в съда и се чака насрочване на делото.

Според прокуратурата Местан не е спрял на знак " Стоп " излизайки на основния път. В същото време обаче Ахмед се е движел с над 90 километра в час. 33-годишният мъж е возел детето си без защитен колан. Самият детски стол също не бил закрепен за задната седалка.

Освен това Ахмед не е спазил маркировката и е навлязъл в така наречен остров, който е неразрешен за придвижване, настояват проверяващите. От своя страна пък Местан не го пропуснал пътуващата по основния път кола и по този начин се стигнало до удара.

В момента Местан и Ахмед са оставени на независимост под гаранция. След злополуката бе отнета книжката на политика. След това обаче съдът му я върна. Самият Местан се оплака от прокурорска принуда. Той заподозря, че е обвинен, тъй като се споделя Лютви Местан и изрази подозрение, че прокуратурата извършва политическа поръчка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР