Бившият лидер на БСП Михаил Миков отправи критики към наследника

...
Бившият лидер на БСП Михаил Миков отправи критики към наследника
Коментари Харесай

Миков vs Нинова: БСП се управлява еднолично, в криза е

Бившият водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков насочи рецензии към наследника си на поста Корнелия Нинова. Той я упрекна в еднолично ръководство и разгласи, че партията е в рецесия поради това.

"Всички трендове са налице, че Българска социалистическа партия се ръководи еднолично. Взимат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и управителните дейци “, сподели Миков пред bTV.

Той разкритикува държанието на левицата към вота на съмнение за сигурността и го назова неуспех. "Не породи онази настройка за потребност от смяна в бранша и не затвърди убеждението, че Българска социалистическа партия е опция “, изясни Миков.

Той разкритикува Нинова и че ръководството й сега нарушава правилата на груповото управление – едно от нещата, с които Българска социалистическа партия е била известна. "Например при вота на съмнение - тематиката му не беше обсъждана на националния съвет “, сподели Миков.

Той добави, че сходни политически дейности се вземат решение в стеснен кръг – от водача Корнелия Нинова и няколко души към нея.

"Наблюдават се връзки с огромни организации – Хасково, Казанлък да вземем за пример, където се фаворизират близки и предани хора на управлението. Други организации пък затъват – Монтана да вземем за пример ", сподели още ексшефът на Българска социалистическа партия.

Според него в левицата има вътрешна рецесия и тя не е поради идните избори, а поради опита да се управлява всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков има напрежение към напускането на Жельо Бойчев. "Има всевъзможни версии, известна е близостта му с Румен Овчаров да вземем за пример. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно за какво си потегли, ясно е, че Българска социалистическа партия свива своите съдружници ", изясни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР