Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич ще прекара остатъка

...
Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич ще прекара остатъка
Коментари Харесай

​Радован Караджич беше осъден на доживотен затвор

Бившият водач на босненските сърби Радован Караджич ще прекара остатъка от живота си в затвор. Това е окончателното решение на интернационалния съд в Хага в процеса за военни закононарушения, геноцид и закононарушения против човечеството по време на завършилата преди близо четвърт век война в Босна.

 © БГНЕС
Международният остатъчен механизъм за престъпните трибунали, се произнесе през днешния ден по тъжба на 73-годишния Караджич и митинг на прокуратурата против присъдата от 40 години затвор, която през 2016-а издаде Трибуналът за военните закононарушения в някогашна Югославия.

Апелативната инстанция в Хага постанови, че 40 години са прекомерно малко наказване за изключителната тежест, мащаба и жестокостта на осъществените от Караджич закононарушения. Те включват геноцид на босненските мюсюлмани в Сребреница и убийства на цивилни по време на обсадата на Сараево.
 В Хага произнасят присъдата на Радован Караджич В Хага произнасят присъдата на Радован Караджич
Днес в Хага би трябвало да бъде произнесена окончателната присъда на някогашния водач на босненските сърби Радован Караджич.
Ван Йонсен - арбитър: " Караджич ще остане в ареста в Хага до момента в който бъде несъмнено в коя страна ще бъде трансфериран, с цел да излежава присъдата си. "
Съдът не даде думата на наказания, а и той не се опита да каже каквото и да било. Решението за увеличение на присъдата не предстои на ново обжалване. На пожизнен затвор, като Караджич, е наказан и някогашният командващ армията на босненските сърби Ратко Младич, само че единствено на първа инстанция. Младич апелира и делото още е в ход.
 Доживотен затвор за Ратко Младич Доживотен затвор за Ратко Младич
Доживотен затвор. Това е присъдата на военачалник Ратко Младич - командващия сръбските сили по време на войната в Босна в края на предишния век. Международн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР