Бившият личен асистент на Джина Лолобриджида Андреа Пиацола обяви, че

...
Бившият личен асистент на Джина Лолобриджида Андреа Пиацола обяви, че
Коментари Харесай

Асистентът на Джина Лолобриджида: Няма да взема и евро от това, което ми завеща

Бившият персонален помощник на Джина Лолобриджида Андреа Пиацола разгласи, че няма да вземе и евро от благосъстоянието, което кинозвездата му остави в наследството си. В предаване по телевизия Раи Уно той прикани и нейния наследник Милко Скофич да направи същото и да остави завещаното в концерн за промоция на активността на актрисата по света. 95-годишната италианка умря на 16 януари след затруднения в резултат на строшаване на бедрената става.

Завещанието на Лолобриджида беше отворено в наличието на нотариус и стана ясно, че тя оставя половината от наследството си на Пиацола, а другата половина – на сина си. Завещанието е написано през 2017 година

„ Вече споделих, че искам моята част да бъде сложена за потребностите на нейните стремежи ”, удостовери Пиацола. В наследството Лолобриджида е написала, че оставя всичките си творби на изкуството на концерн, за който да се грижат Пиацола и предприемачът Хорацио Пагани.

Изпълнител на наследството е юрист от Монте Карло, който би трябвало да раздели наследството съгласно желанията приживе на актрисата.

През 2018 година основната героиня от кино лентата „ Хляб, обич и фикция ” основа концерн „ Джина Лолобрижида ”. Именно той е обект на втората част на наследството и е обвързван с рисунки, фотоси, статуи, осъществени от нея приживе. Те няма да могат да бъдат продавани, а би трябвало да бъдат показвани по света в разнообразни изложения „ в най-престижните музеи по света ”. Актрисата желае категорично творбите да бъдат единствено възпроизвеждани посредством копия – материални или цифрови. На Пиацола и Пагани актрисата поверява и документалния си филм, осъществен от нея за Фидел Кастро. Тя ги оторизира да го разгласяват. Същевременно Лолобриджида завещава на италианската страна сбирка от близо стотина истински етруски вази.

Андреа Пиацола беше персонален помощник и секретар на звездата от 12 години, а от осем живееше в нейната къща на Виа Апия Антика в Рим и беше като част от фамилията й. Самият Пиацола има жена и дете, което назова на името на Джина. Той организираше всички събития и срещи на актрисата, придружаваше я на всички места. От 2017 година обаче против него води дело синът на звездата Милко Скофич, който упреква Пиацола, че се е възползвал от майка му и е разпродавал имуществото й. Процесът към момента тече. Пиацола извика като свои очевидци кардиолога и юриста на Лолобриджида, които я описаха като „ жена с явен разум ”. Франческа Романа Лупой, която беше консултантка на актрисата приживе, твърди пред в. ”Кориере каузи сера ”, че какъвто и да бъде изходът от процеса, Пиацола няма да загуби правото си да наследи завещаното му от Лолобриджида.

Все още не е ясно дали синът на актрисата ще оспори наследството на майка си. Не е несъмнено и дали това ще направи испанецът Хавиер Ригау, който беше сключил брак задочно с Джина през 2011 година, само че бракът беше анулиран от Сакра Рота (апостолическия съд  на Втикана) през 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР