Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика

...
Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика
Коментари Харесай

Лекарят на американския отбор по гимнастика е изправен пред затвор от 25 до 40 години за сексуален тормоз

Бившият доктор на националния тим на Съединени американски щати по спортна гимнастика Лари Насар е изправен пред присъда от 25 години, осведомят медиите в страната. 54-годишният доктор е упрекнат от седем състезалки в полов тормоз най-много по време на лекуване в дома му в Лансинг, щата Мичиган, както и клиниката си.

Съдебно дело е заведено и в прилежащ окръг, като сигнал с сходни обвинявания към този момент са подали 125 дами и девойки. Минималната присъда, която Насар може да получи е 25 години затвор.

" Толкова скърбя за всички въвлечени. Това беше кибритена съчка, която се трансформира в горски пожар, изгубих надзор. Моля се всеки ден за амнистия, просто желая излекуване, мисля, че е време ", сподели Насар, представен от ESPN.

Последната състезателка, която упрекна Насар в полов тормоз беше носителката на три златни олимпийски медала Габи Дъглас. " Не споделих обществено прекарванията си дружно с доста други неща, тъй като през годините бяхме принудени да си мълчим, а някои неща бяха извънредно мъчителни ", написа 21-годишната Дъглас в " Инстаграм ".

Преди месец Макайла Марони - олимпийска шампионка от Лондон 2012, също упрекна Насар в полов тормоз. Обвинения пристигнаха и от друга златна медалистка - Али Райсман.

 Част от състезателките, които упрекват лекаря в полово посягане, бяха в залата.
Част от състезателките, които упрекват лекаря в полово посягане, бяха в залата.

Част от девойките, които упрекнаха някогашния доктор на отбора по гимнастика участваха на съвещанието на съда в сряда. На него Насар се призна за отговорен, обяснявайки, " че е проникнал в жертвите си без здравна цел и без да има тяхното единодушие ".

Защитата апелира и желае минимална присъда от 25 години, само че е допустимо съдията да вкара Насар в пандиза за период от 40 години. Окончателната присъда ще бъде оповестена на 12 януари, а до тогава обвиненият остава в пандиза.

" Той е убеждавал състезателките, че това е някакво законно лекуване, което им оказва помощ. Защо ще го разпитват, той е бил с известност за Бог на гимнастиката ", твърди юрист Анджела Повилятис.

Отделно от тази присъда, против Насар е повдгинато обвиняване и в окръг Ийтън, където се намира първокласен гимнастически клуб. Той чака присъда във федерален съд и по обвинявания за разпространяване на детска порнография.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР