Бившият лекар на американския национален отбор по спортна гимнастика се

...
Бившият лекар на американския национален отбор по спортна гимнастика се
Коментари Харесай

Американски лекар призна за сексуално насилие на спортистки

Бившият доктор на американския народен тим по спортна гимнастика се призна за отговорен за полово посягане и тормоз над спортистки по време на медицински проучвания. 54-годишният Лорънс Насар бе упрекнат за престъпни дейности от първа степен, тъй като три от девойките са под 13-годишна възраст, а останалите са сред 13 и 15.

Насар призна виновността си, откакто подписа договорка със правосъдните управляващи и ще прекара в пандиза сред 25 и 40 години. Окончателната присъда ще бъде произнесена от правосъдните управляващи в Мичиган през месец януари. Разкритието на вестник „ Индианаполис Стар “ провокира стотици обвинявания към Насар от страна на дами и девойки, в това число и от членове на американския олимпийски отбор. 125-те жертви на лекаря дадоха сведения пред следователите в Мичиган и ще имат правото да свидетелстват преди произнасянето на присъдата през месец януари.

Съжаляваме за спортистите, наранени от Лари Насар. Вярваме, че дамите, които дадоха сведения пред следователите от Мичиган, желаеха казусът да приключи с признание на виновността от страна на лекаря, а и ние считаме това самопризнание на тези ужасни дейности като доста значимо. Добре е, че делото ще завърши без спомагателен тормоз над жертвите, написаха от Американската федерация по спортна гимнастика .

Златната медалистка от последните две олимпиади - Габи Дъглас, беше едно от най-популярните имена в обвиняването против лекаря. Тя посочи, че е била жертва на полов тормоз дружно с нейните съотборнички Маккайла Мароуни и Али Райсман. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР