Бившият легионер Иван Пачелиев получи обвинение за убийството на 72-годишният

...
Бившият легионер Иван Пачелиев получи обвинение за убийството на 72-годишният
Коментари Харесай

Звярът от Орешник може да търка нара до живот заради убийството на фелдшера

Бившият легионер Иван Пачелиев получи обвиняване за убийството на 72-годишният фелдшер на село Орешник. Обвинението е за причиняване на гибел на здравно лице, на работното му място, за което най- тежкото наказване е пожизнен затвор, без право на подмяна.

Иван Пачелиев влиза в здравната работа като пациент с засегната ръка. Прегледът отключва експанзия и той атакува фелдшера с хладно оръжие. После заключва здравната работа и си потегля.

В задържането на някогашния легионер се включиха спецчастите. До момента той не показва претекст, оповестява bTV.

По никакъв метод не е оказва съдействия на службите, прецизира и комисар Ангел Цанков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково.

Свидетелски показания и видеозаписи сочат, че Пачелиев е причинителя. Основното доказателство обаче липсва.

Строго охраняван, Иван Пачелиев през днешния ден още веднъж влезе в дома си, където полицията втори ден търси оръжието на закононарушението.

Това е третият му арест за последната година и половина. Между задържанията е настаняван и в психиатрия. Заключението на лекарите е, че мъжът не е психологично болен, а има личностово разстройство и може да носи наказателна отговорност.

Сега следва нова експертиза, с която да бъде потвърдено, дали страда от някакво психологично заболяване, което е директно относимо към неговата вменяемост, посочи Дойчин Дойчев, областен прокурор на Ямбол.

Обвинението против него планува до 30 години затвор или доживотна присъда без право на опрощение.

В момента на убийството, някогашният легионер е на свободата под парична гаранция. Заради пукотевица по служители на реда, в опит да му връчат призовка, последвана от денонощие блокада още веднъж на спецчастите на дома му.

Свободата му беше платена с пари на селото, което го поддържа и с митинг.

Убитият фелдшер не е бил конфликтен. Близките му желаят сурово наказване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР