Бившият крал на Белгия Албер Втори отказа да се подложи

...
Бившият крал на Белгия Албер Втори отказа да се подложи
Коментари Харесай

Бившият крал на Белгия Албер Втори отказа да се подложи на ДНК тест

Бившият крал на Белгия Албер Втори отхвърли да се подложи на ДНК тест , откакто предходната година правосъдните органи желаеха това от него, с цел да се произнесат дали е татко на Делфин Боел или не, съобщи Агенция Франс Прес.

" Бившият крал, който е на 84 години, реши да се обърне към Касационния съд по отношение на две решения на Апелативния съд в Брюксел от юни и октомври м.г. ", съобщи неговият юрист Ален Беранбом. " По този метод се подлагат на критика самите правосъдни решения, в това число нареждането за генетична експертиза. Албер Втори няма да се подложи на ДНК тест , до момента в който Касационният съд не оповести решението си ", посочи бранителят.

50-годишната художничка Делфин Боел твърди, че е дете на баронеса Сибил дьо Селис Лоншан от продължителната й връзка през 60-те и 70-те години на предишния век с тогавашния престолонаследник принц Албер , който от 1959 година е женен за Паола Руфо ди Калабрия.

Албер Втори , който абдикира през 2013 година и е татко на настоящия крал Филип, постоянно е отричал сходна връзка с Делфин Боел . През 2013 година тя заведе дело в съд в Брюксел , потвърждавайки, че Албер Втори е нейният татко. През 2017 година правосъдните органи не й позволиха да оспорва бащинството на индустриалеца Жак Боел. На 25 октомври м.г. Апелативният съд в Брюксел анулира това решение и подреди на Албер Втори да се подложи на ДНК тест през идващите три месеца. Според юриста Беранбом обръщането към Касационния съд анулира това разпореждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР