Бившият кореспондент на германския вестник "Велт" в Турция Дениз Юджел

...
Бившият кореспондент на германския вестник "Велт" в Турция Дениз Юджел
Коментари Харесай

Турция осъди задочно германски журналист на близо 3 години затвор

Бившият сътрудник на немския вестник "Велт " в Турция Дениз Юджел беше наказан през днешния ден задочно на 2 години и 9 месеца затвор по няколко обвинявания, в това число за терористична агитация в интерес на Кюрдската работническа партия.

Журналистът понастоящем се намира в Германия. Освен за терористична агитация, Дениз Юджел беше приет за отговорен и за засегнатост на президента и на турски държавни органи.

Турция търси с алена бюлетина български граничари

Той беше застрашен от присъда от над 15 години затвор по редица обвинявания, в това число и поради публикуването на изтекли имейли на тогавашния енергиен министър и шурей на турския президент Ердоган - Берат Албайрак.

Журналистът беше задържан през февруари 2017 година по обвинявания за агитация в интерес на лявата Кюрдска работническа партия (ПКК) и религиозното придвижване на Фетхуллах Гюлен. Почти година по-късно той беше освободен от предварителния арест след среща сред турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва и тогавашния немски външен министър Зигмар Габриел. След освобождението си Юджел се завърна в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР