Бившият конституционен съдия Пламен Киров не смята, че има основания

...
Бившият конституционен съдия Пламен Киров не смята, че има основания
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Никой не споделя цялата информация за записите на президента

Бившият парламентарен арбитър Пламен Киров не счита, че има учредения президентът да носи наказателна отговорност, в случай че става въпрос единствено за публикуваните записи. Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че държавната измяна постоянно е закононарушения, само че се борави с наказателно-правни понятия, които не кореспондират на това, което може да извърши един държавен глава.

" Изправени сме пред това да гадаем какво тъкмо е станало, тъй като никой не споделя цялата информация. Не може да бъде разкрито всичко, не е ясно и каква незаконна активност се проверява. Не става тъкмо ясно каква е компанията, кои лица са разследвани. Слушани са едни лица, едни телефонни диалози, внезапно се намесва частен диалог с гласа на президента. Става въпрос за произвеждане на КПКОНПИ ", разяснява Киров.

В студиото на " България заран " той означи, че чака тълкователното решение на магистратите по запитването на основния прокурор да отнеме 4-5 месеца.

" В България има недосегаеми хора. Народните представители не дават отговор наказателно за своите изявления и гласувания в Народното събрание. Могат ли с гласуванията си да правят закононарушения? Могат да разпалят нападателна война ", разясни Пламен Киров.

Според него няма нужда от промени в Конституцията, касаещи имунитетите на държавниците ни. Киров означи, че тя не е съвършена в някои свои елементи, само че по думите му с всяко нейно изменение решаваме някои промени, само че пораждаме други такива.

" Имунитетът съставлява привилегия на длъжностни лица, които не носят отговорност, каквато носят всички останали жители. В предишното са имали учредения. Евентуално би могла да се резервира само тяхната цялост, като тя не бъде безспорна, само че да отпадне тяхната неотговорност ", акцентира някогашният парламентарен арбитър.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР