Бившият конституционен съдия Георги Марков разкритикува президента Румен Радев, че

...
Бившият конституционен съдия Георги Марков разкритикува президента Румен Радев, че
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини Радев, че разделя нацията, БСП отвърна - президентът казва истината

Бившият парламентарен арбитър Георги Марков разкритикува президента Румен Радев, че разделя нацията.
Той прочете декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ, в която уточни още, че единствено българският парламент и българските гласоподаватели могат да смъкват доверието си от държавното управление.
Думите му са отговор на вчерашното послание на президента Румен Радев, в което той сне доверието си от кабинета на Борисов.
„ Защо той не сподели по кой член от българската конституция снема доверието? Дали е несъзнателен пропуск? Не! Няма подобен член “, добави Георги Марков.
Според него президентът пропуща обстоятелството, че партия ГЕРБ завоюва провелите се през 2019 година локални и европейски избори, което значи, че гласоподавателите ѝ дават доверието си.
Според него българските институции работят добре, а за образец даде акциите на прокуратурата, ръководени от новия основен прокурор Иван Гешев и ориентирани против проведената престъпност в страната.
„ Нима е неподвижен ръководителят на висшия съд Лозан Панов? Той е толкоз „ размразен “, че чак отиде във Варшава, дето не му е работа, на протест против полското държавно управление, в отбрана на полската правосъдна власт “, уточни Марков.
Марков разкритикува президента и за изказванието му, че бедността в страната става все по-голяма и го попита по кое време, в близкото историческо минало, заплатите у нас са били по-високи.
„ Много съжаляваме за тази издънка на президента. Ние не злорадстваме, не му се радваме за тази груба неточност, само че ние към този момент не го считаме за президент на всички българи “, съобщи той.
" ГЕРБ ги нервира не, че президентът смъкна доверието от държавното управление, а че споделя истината ", отвърна от страна на Българска социалистическа партия депутатът Крум Зарков.
„ Вчера българският президент Румен Радев разгласи, че снема доверието си от държавното управление. Този акт е извънредно значим. Той обаче не е невиждан. Други президенти са правили същото. Именно президентът Плевнелиев и президентът Желев. Ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, само че в никакъв случай не сме им поставяли под подозрение правото да се извърнат пред българските жители и да кажат, че държавното управление съгласно тях не си прави работата.
От през вчерашния ден доста мнения във връзка с това снемане на доверие. Пропускате една основна фраза на президента от през вчерашния ден. Тя ми се коства, че е даже по-важна. Президентът Радев сподели: „ На всичко това би трябвало да се постави край “. На кое? На розовите думи: да, на източването на обществените средства: да, само че и на още нещо. На безусловно неприемливото безучастие, което вкарва страната ни в безусловно безвремие “, добави още Зарков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР