Бившият конгресмен от Тексас Бето О`Рурк ще се кандидатира за

...
Бившият конгресмен от Тексас Бето О`Рурк ще се кандидатира за
Коментари Харесай

Изгряващата звезда на демократите Бето О'Рурк се кандидатира на президент на САЩ

Бившият конгресмен от Тексас Бето О`Рурк ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати на изборите през 2020 година, разгласи самият той пред локална телевизия в родния си щат. Определян за една от изгряващите звезди на Демократическата партия, 46-годишният О`Рурк става 15-ият претендент, оповестил, че ще се бори за номинацията на демократите на идващите президентски избори.


В родния си град Ел Пасо в щата Тексас О`Рурк разгласи кандидатурата си след дълги спекулации за вероятно негово включване в борбата за президентския пост в Съединени американски щати.

О`Рурк потегля на тридневно посещаване в щата Айова, където започват първичните избори на двете съществени партии за лъчение на кандидат-президент.

През ноември О`Рурк загуби сенаторската борба в Тексас, само че активизира невиждана от десетилетия поддръжка за претендент на демократите в обичайно републиканския щат. По време на акцията си той съумя да събере рекордните над 80 милиона $ дарения, написа BBC. Още тогава се завъртяха спекулации за възможна президентска кандидатура на О`Рурк, който по информация на " Вашингтон пост " през декември се срещна с някогашния президент Обама.

Той е 15-ият претендент, декларирал своето предпочитание да се изправи против Доналд Тръмп през 2020 година. Кандидатурата към този момент оповестиха водещи фигури на Демократическата партия, измежду които сенаторът от Вермонт Бърни Сандърс, сенаторката от Масачузетс Елизабет Уорън и някогашният основен прокурор на щата Калифорния и сегашен сенатор Камала Харис.

В идните дни се чака публично в конкуренцията да се впусне и някогашният вицепрезидент Джо Байдън.
 The Hill: Джо Байдън ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2020 година? The Hill: Джо Байдън ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2020 година?
Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън ще се включи в конкуренцията през 2020 година за идващия водач на Белия дом, оповестява извънредно американският...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР