Бившият командир на американските сили в Европа генерал Бен Ходжис

...
Бившият командир на американските сили в Европа генерал Бен Ходжис
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Украйна може да си върне Крим до следващото лято

Бившият пълководец на американските сили в Европа военачалник Бен Ходжис счита, че окупираният от Русия Кримски полуостров е допустимо да бъде освободен до лятото на идната година, съобщи ДПА.
 
" Когато погледна обстановката, виждам, че ситуацията на руснаците се утежнява с всяка седмица. Казват, че войната е тестване за волята и логистиката, а и по двете точки Украйна има доста предимство ", сподели Ходжис в изявление за немския ежедневник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".
 
" Руснаците би трябвало да изгубят (войната, бел. ред.), другояче ще се опитат още веднъж след две или три години ", съобщи той. Според него " единствената вяра " на съветското управление е Западът да се разколебае в поддръжката си за Украйна.
 
" Затова те вършат всичко, което могат, с цел да удължат войната и да популяризират боязън и неустановеност на Запад. Използват се всевъзможни способи: младите мъже, които в този момент са набирани в армията като пушечно месо, както и нападенията против инфраструктура на Запад ", сподели Ходжис.
 
" Затова считам, че в идните седмици и месеци ще забележим още сходни дейности на бойкот и набези или най-малко опити ", съобщи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР