Бившият колумбийски президент и сенатор Алваро Урибе Велес е дал

...
Бившият колумбийски президент и сенатор Алваро Урибе Велес е дал
Коментари Харесай

Бивш колумбийски президент, разследван за корупция, е с коронавирус

Бившият колумбийски президент и сенатор Алваро Урибе Велес е дал позитивна проба за ковид, съобщи БГНЕС.
Самият той оповести, че няма други признаци с изключение на леко възпалено гърло и че най-вероятно заразяването е станало преди 10-11 дни, оповестява Анадолската организация
Децата на Урибе - Томас и Йериномо, също са диагностицирани с COVID-19.
Очевидно няколко служащи в имението El Ubérrimo, където някогашният президент прекарва времето на пандемията, също са тествани позитивно за вируса.
Миналия вторник Върховният съд на Колумбия постанови домакински арест на Урибе в границите на дело, по което той е разследван за възможното му присъединяване в закононарушенията на подкупи и процесуални измами. Урибе е разследван поради хипотетичното му присъединяване в манипулирането на очевидци в обвиняване против сенатора от опозиционната партия Polo Democrático Иван Сепеда за закононарушения, които не е направил.
Разследването против някогашния президент е обвързвано с хипотетичните подкупи, които юристът му Диего Кадена е платил на колумбийските паравоенни елементи, с цел да заявяват, че Сепеда се е свързал с тях в пандиза, с цел да кажат, че Урибе стои зад основаването на незаконна група за самоотбрана. Бивши членове на паравоенната формация, в това число Карлос Енрике Велез, потвърдиха, че в никакъв случай не са контактували със Сепеда.
След изказването им, делото за хипотетичните контакти за обвиняване на Урибе беше прекъснато от Върховния съд през 2018 година. Разследването против Урибе обаче продължава заради възможната му връзка с хипотетичните подкупи, платени от Кадена.
Още: " Ден с над 300 случая на ковид в България, огромен брой случаи отвън София "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР