Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който през 2015 г.

...
Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който през 2015 г.
Коментари Харесай

Съдът обяви за невинен бившия кмет на Трън, блъснал дете с джипа си

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който през 2015 година блъсна пред учебно заведение 6-годишно дете с джипа си, бе разгласен за почтен от Пернишкия областен съд.

Мотивите обаче за решението не са ясни.

Пред камерата на NOVA майката и вуйчото на Ивайло дефинираха решението като скандално и оповестиха, че ще се борят за правдивост до дъно.

"Не може дете, което отива на учебно заведение, да е отговорно, а някогашен кмет - почтен ", възмутена споделя майката Анита Гълъбова.

Майка желае правдивост за детето си от страната

Тя описа по какъв начин конфликтът е оставил детето й с контузии за цялостен живот - 4 увреждания, претърпява тежка животоспасяваща интервенция, целият му ден минава в режим на хранене и придвижване, върви на психолог, изясни майката.

Първоначалната версия на проверяващите от 2015 година сочеше, че Ивайло не е ударен, а се е блъснал самичък в кметския автомобил. След намесата на NOVA следствието претърпя цялостен поврат. Делото беше преместено от Трън в Перник по разпореждане на основния прокурор.

От прокуратурата признаха още, че очевидци на случая са били притискани да мълчат, с цел да затруднят следствието. Към някои от тях са били отправяни и смъртни закани.

Кметът на Трън проговори за блъснатото дете

Местят случая с детето, блъснало се в кметски джип, в Перник

Разследващи: Дете единствено се е блъсна в кметски джип

Всички автотехнически експертизи, както и съдебно-медицинската, демонстрираха, че виновността за случая е на Станислав Николов.

Защо обаче съдията е постановил, че той е почтен? Отговорът остава отворен, до момента в който той не напише претекстовете си и не застане пред медиите.

Три години след случая Станислав Николов не е попитал по какъв начин е детето, нито се е извинил.

Близките на Ивайло апелират решението на съда и не престават на последваща инстанция. Все още се надяват на съответно наказване за някогашния кмет на Трън.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР