Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оправдан

...
Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оправдан
Коментари Харесай

Съдът оправда бившия кмет на Трън за детето ударено от джипа му

Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оневинен на първа инстанция за злополуката, при която през 2015 година тежко пострада 6-годишният тогава Ивайло Стоянов.

Решението е постановено в петък от Районния съд в Перник от арбитър Михаил Алексов, който преди този момент беше ръководител на Районния съд в Трън. Мотиви към присъдата към момента не са оповестени и не е ясно с какви причини е оневинен Станислав Николов.

Адвокатите на потърпевшото дете ще апелират оправдателната присъда. На втора инстанция делото ще се гледа от Окръжния съд в Перник.

Бившият кмет на Трън е обвиняем за две тежки телесни повреди, нанесени на детето. След удара лекарите отстраниха далака и част от черния дроб на момчето. То имаше и контузии на гърдите.

Инцидентът стана на 13 ноември 2015 година пред учебното заведение в Трън. Детето беше ударено, до момента в който пресичаше улицата. Според проверяващите Николов се е движил със скорост 25 км/ч в региона на учебното заведение след знак " Внимание! Деца " и поради това не е съумял да види пресичащото дете.

" Николов не е извършил задължението си като лидер на пътно транспортно средство да бъде деликатен и внимателен към пешеходците, изключително към децата, както и задължението си при доближаване към място, където на пътя или наоколо до него се намират деца, лидерът на пътно транспортно средство е задължен да понижи скоростта, а при нужда - и да спре ", написа в обвинителния акт.

Първоначално Станислав Николов беше оневинен от проверяващите, съгласно които детето единствено се е блъснало в кметския джип и си предизвикало тежките контузии.

Възмутена от заключението на проверяващите майката на детото описа какви са изводите на проверяващите. Премиерът Бойко Борисов се възмути, а основният прокурор Сотир Цацаров трансферира делото в Перник. Заради абсурда Николов се раздели с кметския пост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР