Бившият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева и нейната

...
Бившият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева и нейната
Коментари Харесай

Домашен арест за Десислава Иванчева и нейната заместничка

Бившият кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова излизат под домакински арест. Това решение взе Специализираният углавен съд през днешния ден. Решението ще влезе в действие, откакто стане ясно дали прокуратурата ще апелира.
В ареста остава третият обвинен – Петко Дюлгеров.
По-рано през днешния ден някогашният пиар на регион " Младост " Петър Кърджилов заяви за, че упрекнатите за рушвет от 70 000 евро би трябвало да се поучават с юристите си отвън следствения арест заради нарушена конфиденциалност там. Кърджилов бе един от призованите на днешното следващо съвещание по делото.
Припомняме, че Иванчева и Петрова са с обвиняване за корупция в изключително тежки размери, след показания на строителния бизнесмен Александър Ваклин. Иванчева беше арестувана след зрелищна акция в центъра на София, като прокуратурата твърди, че я е хванала със 70 000 евро, а медиатор по " договорката " е бил някогашният кмет на " Младост " Петко Дюлгеров.
След като на предходното правосъдно съвещание съдът реши, че в обвинителният акт не са позволени основни процесуални нарушавания, през днешния ден заключителната му част бе прочетена в правосъдната зала. Той разказва по какъв начин, съгласно прокуратурата, е взето решението за изнудването на Ваклин. Инициатор била Иванчева, пособия ѝ Петрова, а Дюлгеров предложил да е медиатор в контактите със строителния бизнесмен.
Първоначалната обсъждана сума била 250 000 лв., само че откакто станало ясно, че Ваклин има интерес и към други терени в " Младост ", била удвоена, написа в обвинителния акт. Той разказва по какъв начин се договаряли мястото и методът на предаване на първата вноска от подкупа - 70-те хиляди лв., който бяха открити у тримата подсъдими при показните им арести на 17 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР