Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко човека

...
Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко човека
Коментари Харесай

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд за фалшивите ремонти за 2 млн. лв.

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи и още няколко индивида отиват на съд за противозаконното заграбване на над два милиона лв. посредством подправени поправки, оповестиха от прокуратурата във вторник. В обвинителния акт са включени още някогашната основна счетоводителка на общината Златка Мусева, както и Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров.

Заради това досъдебно произвеждане по сигнал от компанията " Строй 2014 " ЕООД, през април 2019 година съдът в профил Рейзи от поста му с претекста, че другояче може да повлияе на очевидците, които са негови подчинени в общината. Преди това той подаде оставка от управлението на ГЕРБ в Созопол и напусна партията.

Рейзи и Мусева са упрекнати за присвояването на над 2 милиона лв., отпуснати от общината за строителни ремонтни действия на детска градина, улици, попречване на следствията от наводненията през септември 2014 година Според обвиняването всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев.

Титулярите на сдруженията, които би трябвало да са направили ремонтите, настояват, че в никакъв случай не са ги правили.

Ремонтите са били възлагани на 14 сдружения, представлявани от петима души, което се чака, че са обществено слаби. Ремонтите е трябвало да бъдат направени сред август 2014 година и март 2017 година Парите за тях обаче отивали у Рейзи и останалите в схемата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР