Бившият кмет на София посочи три варианта, за да се

...
Бившият кмет на София посочи три варианта, за да се
Коментари Харесай

Три решения за София от Софиянски

Бившият кмет на София уточни три разновидността, с цел да се излезе от рецесията, в която се намира Общинският съвет на София.

„ Първият вид е да изберат най-възрастния и да продължат да работят. Вторият вид, тъй като е добре ръководителят да бъде правист, е на неполитически принцип избираш един от юристите. Третият вид е за ръководител да бъде определен общинският консултант с най-дълъг стаж “, сподели Софиянски.

„ Няма нищо неприятно в двойното поданство, дразнещото е, че се прави за съответен случай. Запазва се квотният принцип на правосъдната система, а това политизира “, сподели той.

По негови думи е належащо да се промени териториалното разделяне на страната, защото 28 области са изцяло ненужно.

„ Седем области ще избират регионалните шефове и публичния обвинител – основен прокурор на региона, т.е. избира се от популацията. Тези седем души вършат Висшия прокурорски съвет и на ротационен принцип се сменят всяка година. Това е методът да бъдат самостоятелни “, предложи Софиянски.

Парламентът не би трябвало да се меси в избора на Съдийската гилдия, счита той.

Третият проблем са служебните кабинети, уточни Софиянски. „ Много по-положително ще бъде, в случай че президентът има право на законодателна самодейност и да му се отнеме правото на несъгласие “, сподели той. По думите на Софиянски няма логичност кметовете да се избират от популацията, а регионалните шефове да се назначават от държавното управление.

Софиянски счита, че би трябвало да се смени философията на Конституцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР