Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на

...
Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на
Коментари Харесай

Ценко Чоков дойде в съда в инвалидна количка

Бившият кмет на село Галиче дойде в инвалидна количка на днешното чуване в Апелативния профилиран углавен съд на пледоариите по делото против него. На 10 май 2019 година той беше наказан от профилирания углавен съд на 4 години и половина затвор за похищение, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още две момчета получиха присъда от по 4 години.

Чоков беше придружаван от брачната половинка му. В залата влязоха синът му Мартин Чоков и частните му обвинители.

Адвокатът на Чоков, Иво Найденов сподели, че желае съвещанието да се отсрочи, предаде БГНЕС. Същото искане направи и в зала, като се обоснова, че това се постанова поради отсъствието на юрист Илиян Василев.

Найденов изиска и да бъде назначена и нова съдебно-медицинска експертиза, която да откри, тъжителят Веселин Тушинов дали му е породена лека или междинна телесна щета, в резултат на нанесения му побой. Според юриста на Чоков, двете експертизи си опонират, защото в едната е посочено, че на Тушинов му е породена лека телесна щета, а във втората – междинна.

„ Ако съдът ги почете, следва друга дата. Ако не- следват пледоарии. Ние сме на финала на втора инстанция. Ние сме обжалвали присъдата, която е на първа инстанция. Има митинг на прокуратурата, има наша тъжба от наша страна “, съобщи Найденов.

Въпреки изложените обстоятелства, съдът отхвърли да отсрочи съвещанието, както и да назначи нова съдебно-медицинска експертиза.

Преди започването на четенето на пледоарии, Иво Найденов изиска тези на Ценко и Мартин Чокови да бъдат четени в друго съвещание. Това искане беше признато от магистратите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР