Бившият кмет на Перник Вяра Церовска няма да бъде общински

...
Бившият кмет на Перник Вяра Церовска няма да бъде общински
Коментари Харесай

Екскметът на Перник Вяра Церовска загърби ОбС в града

Бившият кмет на Перник Вяра Церовска няма да бъде общински консултант, съобщи БНР.

Церовска, която бе лидер на листата на ГЕРБ е подала заявление в ОИК, че не желае да встъпи в пълномощията на общински консултант. На нейно място в Общинския съвет (ОбС) влиза десетият в листата на ГЕРБ – Симеон Желев от Съюз на демократичните сили.

Световният и европейски първенец по битка от 2013 година Иво Ангелов също е подал заявление с отвод за присъединяване в новия Общински съвет. Той беше лидер на листата на Български съюз „ Радикали”. Вместо него клетва в Общински съвет ще постави третият в листата Петър Басмаджиев, който неотдавна бе назначен за шеф на Областно пътно ръководство.

Овакантеното от новоизбрания кмет и лидер на листата на Българска социалистическа партия Станислав Владимиров място в Общински съвет ще бъде заето от локалния водач на „ Атака” Румен Ваташки. Той бе 10-и подред в листата на социалистите.

В групата на Българска социалистическа партия за България се чакат и други рокади, защото Владимиров към момента не е оповестил екипа си. Той ще встъпи публично в служба на 12 ноември. Тогава клетва ще положат и новоизбраните съветници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР