Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев

...
Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев
Коментари Харесай

Напрежение в Гърмен: Ахмед Башев бе арестуван за купуване на гласове, после освободен

Бившият кмет на община Гърмен и някогашен народен представител Ахмед Башев бе арестуван за 24 часа избори при полицейска акция против пазаруването на гласове в неделя, само че вечерта бе пуснат. Башев, който е бил три мандата кмет на общината до 2013 година и две години народен представител, отпадна от конкуренцията на 27-и октомври с трети резултат. На 3 ноември той бе задържан по сигнал, че купува гласове в интерес на единия от претендентите, участващи в балотажа. Двамата кандидати са претендентът на Движение за права и свободи Феим Иса и Минка Капитанова от Български либерален център.

Вторият тур на локалните избори в града мина при засилено наличие на полиция, гранична полиция, даже и автомобил на жандармерията. Хора от общината разясниха пред БНР, че напрежението ескалира, само че ограниченията са закъснели.

Органите на реда са сезирани и за закани, отправени посредством есемес към претендент за кмет на община Гърмен и неговото семейство.

Главният прокурор Сотир Цацаров удостовери по-рано в неделя, че Ахмед Башев е задържан, само че от прокуратурата не дадоха повече детайлности.

Близо 100 следствия за изборни нарушавания
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР