Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани ще се предаде в сряда в окръг Фултън, казва източник

...
Руди Джулиани възнамерява да се предаде в сряда по обвинения,
Коментари Харесай

Руди Джулиани възнамерява да се предаде в сряда по обвинения, че той и други са се опитали да осуетят резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия, според източник близък до Джулиани, който е запознат със споразумението.

Адвокат на Джулиани очаква да се срещне с окръжния прокурор на Фултън по-рано в сряда, за да установи условията за облигации, каза източникът. След определянето на гаранцията Джулиани ще се предаде в същия затвор в Атланта, където двама от 19-те обвинени по делото се предадоха във вторник.

Джулиани ще бъде придружен от бившия комисар на полицията в Ню Йорк Бърнард Керик, каза източникът. Керик, дългогодишен съюзник на Джулиани, не е един от 19-те обвиняеми по делото на окръг Фултън.

Джулиани е един от 19-те обвиняеми, включително бившия президент Доналд Тръмп, които са обвинени в рекет и други обвинения в окръг Фултън, свързани с предполагаеми опити за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия.

Джулиани беше в центъра на кампанията за оспорване на резултатите след загубата на Тръмп, поемайки лидерска роля както във вътрешното планиране, така и като мажоретки в публичното пространство – провеждайки известна пресконференция след изборите във Four Seasons Total Landscaping във Филаделфия, заявявайки, че Тръмп няма да отстъпи, и разпространява дезинформация при изяви пред щатските законодателни органи.

В обвинителния акт се твърди, че Джулиани, „в подкрепа на заговора“ за отмяна на изборите, се е опитал да натисне законодателите в Аризона , Пенсилвания, Джорджия и Мичиган за „незаконно назначаване“ на президентски избиратели от техните щати.

Джулиани отрече всички неправомерни действия по случая и разкритикува действията на окръжния прокурор на Фултън Фани Уилис по отношение на разследването.

p>

Във вторник Скот Хол, служител под гаранция в Джорджия, и Джон Ийстман, консервативен адвокат, бяха задържани в затвора. И двамата мъже имаха право на гаранция. Молба до Хол за коментар не беше върната веднага.

Ийстман каза в изявление, че той и неговият правен екип планират да оспорят обвиненията и каза, че е уверен, че ще бъде „напълно оправдан“.

Уилис даде на обвинените до петък обяд да се предадат на властите.

Тръмп каза в социалната си медийна платформа в понеделник, че ще се предаде в четвъртък. Той отрече да е извършил нарушение по случая.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР