Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг дари 1,8

...
Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг дари 1,8
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дари 1,8 милиарда долара на университет

Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг подари 1,8 милиарда $ на университета " Джон Хопкинс ", оповестиха международните организации. Това е най-голямото подаяние, правено в миналото на образователно заведение в Съединени американски щати, отбелязва Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Then Chih Wey
В публикация във в. " Ню Йорк таймс " 76-годишният Блумбърг, съобщи, че е направил това подаяние за да се разшири приема в университета на надарени младежи с лимитирани финансови благоприятни условия.

" Всички университети, с дребни изключения, при разглеждането на претендент студентските документи обръщат внимание на способността на постъпващия да заплати. В резултат на това претендентите с висока успеваемост от фамилии с ниски или междинни приходи постоянно срещат отвод, с цел да се запазят места за студенти от фамилии с високи приходи ", уточни Блумбърг, който се е дипломирал в същия университет през 1964 година.

Ръководството на " Джон Хопкинс " съобщи, че великодушното подаяние ще разреши да се финансират стратегии за помощ и стипендии за отлични студенти с ниски и междинни приходи.

" Америка е най-добре, когато възнаграждава хората въз основата на качеството на тяхната работа, е не на размера на портфейла им ", съобщи Блумбърг, представен от ДПА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР