Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който се включи

...
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който се включи
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг се оттегля от пост в ООН, за да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, който се включи неотдавна в конкуренцията за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия на Съединени американски щати, напуща поста си като специфичен делегат на Организация на обединените нации за битката с климатичните промени, заяви " Асошиейтед прес ".

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи, че на Блумбърг е изпратил на 11 ноември писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщавайки, че се отхвърля от поста.

Милиардерът е някогашен деятел за проблемите на климата и беше назначен през януари 2014 година за специфичен делегат на Организация на обединените нации за градовете и климатичните промени от тогавашния общоприет секретар на международната организация Бан Ки-мун. Гутериш промени наименованието на поста му през март 2018 година

Дюжарик съобщи, че Блумбърг " като делегат на Организация на обединените нации изигра ролята на катализатор за сливане на градове по света " в битката против измененията в климата.

В писмото с оставката на Блумбърг, пратено на 11 ноември, две седмици преди да разгласи публично да разгласи включването си в борбата за кандидат-президентската номинация, някогашният кмет " благодари на генералния секретар за лидерската му роля по въпросите на климата ", добави представителят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР