Бившият кмет на Москва Юрий Лужков почина на 83-годишна възраст,

...
Бившият кмет на Москва Юрий Лужков почина на 83-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина бившият кмет на Москва Юрий Лужков

Бившият кмет на Москва Юрий Лужков умря на 83-годишна възраст, оповестиха съветските медии. Според телевизия РЕН ТВ гибелта му е настъпила в клиника в Мюнхен, където е трябвало да се подложи на сърдечна интервенция.
Руският политик е роден на 21 септември 1936 година в столицата на Русия. През 1958 г приключва образованието си в Московския институт за нефтехимическа и газова индустрия със компетентност " инженер-механик ".
От юли 1991 година до 2001 година Лужков заемаше поста министър председател на държавното управление на Москва. По време на така наречен " пуч " през август 1991 година той участваше в защитата на Белия дом. Лужков бе назначен за кмет на столицата с декрет на президента Борис Елцин.
Предполага се, че до момента в който е бил на власт Лужков се е трансформирал в един от най-богатите хора в Русия, най-много посредством покупко-продажби с недвижими парцели в съветската столица. С повишаване на положението му, нарастват въздействието и политическите упоритости на градоначалника, който тогава е и съпредседател на Висшия съвет на партията на Владимир Путин, „ Единна Русия ”.
На 28 септември 2010 година тогавашният съветски президент Дмитрий Медведев уволнява Лужков „ заради загуба на доверие ”. По-късно той бе оправдан, а президентът Владимир Путин го награди с медал „ За заслуги към отечеството ”.
Лужков, който е идвал в България, бе и индивидът, по чието време стартира построяването и бе открит (малко преди оставката му) Санаторно-оздравителен комплекс " Камчия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР