Бившият кмет на Хасково в продължение на 4 мандата Георги

...
Бившият кмет на Хасково в продължение на 4 мандата Георги
Коментари Харесай

Бившият кмет на Хасково е осъден на 2 години условно за унищожаване на културна ценност

Бившият кмет на Хасково в продължение на 4 мандата Георги Иванов бе приет за отговорен в заличаване на културна полезност. Решението взе 3-членен състав на Окръжния съд в града. Иванов е наказан на 2 години условно с 3 години и половина изпитателен период и 3 хиляди лв. санкция. Освен това съдът му забрани да заема държавна или социална служба в идващите 3 години.

Иванов бе обвиняем за разрушаването на постройката на някогашния хасковски затвор. Като кмет на 14 май 2015 година той издал заповедта за унищожаване на обекта, който се разпростирал на повърхност от 417 кв. м. Имотът обаче е бил приет за монумент на културата с историческо значение и статут на културна полезност.

Иванов отхвърли коментар след края на процеса. Адвокатът му Константин Симеонов сподели, че ще апелира решението на съда.

Окръжният прокурор Иван Стоянов пък съобщи, че е задоволен от присъдата, само че въпреки всичко може да я стачкува, защото в началото настоя за 3 години условно, 5000 лв. санкция и 3 години възбрана за заемане на държавна или социална служба.

Защитата пледира за оправдателна присъда с тезата, че по нито един документ в оборота на община Хасково не е било видно, че става дума за предпазен обект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР