Бившият кмет на Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е

...
Бившият кмет на Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е
Коментари Харесай

По-висок брой образувани досъдебни производства спрямо първия тур на избор

Бившият кмет на Гърмен и някогашен народен представител Ахмед Башев е бил арестуван нощес по време на полицейска акция по съмнение за пазаруване на гласове. Информацията беше доказана от основния прокурор. Според данните, които Сотир Цацаров изнесе пред медиите, съществено се е нараснал броят на формирани досъдебни производства по отношение на първия тур на изборите.

До 13.00 часа са формирани 100 следствия за закононарушения срещу политическите права на жителите и закононарушения, свързани с изборите, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Повдигнати са обвинявания на 25 души. Най-много следствия се организират в Софийска градска прокуратура - девет; в плевенската прокуратура - осем; във Варна - пет; в Софийска районна прокуратура и прокуратурите в Оряхово, Дупница и Бяла Слатина - по четири следствия.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Тогава бяха формирани досъдебни производства 57, т.е. за една седмица те са нарастнали с 38. Обвиняемите лица тогава бяха 10, в този момент са с 13 повече. 630 бяха преписките по сигнали, в този момент единствено за седмица са нарастнали с 687, като от сътрудниците от дежурния център разбирам, че са нарастнали с 200 единствено от вчерашния ден.
Каква е схемата в Гърмен?
Сотир Цацаров, основен прокурор: Купуване на гласове. Потвърждаваме, че е осъществено задържане, удостоверяваме, че е за пазаруване на гласове, удостоверяваме, че е за интензивно пазаруване на гласове в интерес на единия от претендентите.   Спокойна е ситуацията в Гърмен след ареста на Ахмед Башев Спокойна е ситуацията в Гърмен след ареста на Ахмед Башев
Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил арестуван нощес по време на полицейска акция по съмнение за пазаруване на гласове. Информацията беше доказан...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР