Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков се яви пред съда

...
Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков се яви пред съда
Коментари Харесай

Ценко Чоков пристигна с патерици в съда


Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков се яви пред съда с патерици. Прокуратурата изиска мярка „ задържане под стража” за него, откакто се появи фотография на Чоков в първокласен ресторант, до момента в който е под домакински арест.

Чоков е имал позволение от съда за няколко дати, в които да може да излиза от вкъщи си, с цел да се лекува. "Имам право да се нахраня ", сподели на влизане в съда някогашният кмет на Галиче.

По телефона пред bTV по-рано той изясни, че е бил сниман в ресторант от защитата на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Бившият кмет на Галиче описа, че е след визитата при ортодонт 19:30 ч. преди два дни е посетил ресторанта единствено за малко, с цел да си поръча храна, защото кръвната му захар била паднала. А в чашите на масата имало не алкохол, а вода.

Според брачната половинка на Чоков – Цветелина Нелова, здравословното му положение не е положително. „ Ценко има заболявания, които ще му останат за цялостен живот, които не се лекуват. Човек и да бъде болен, би трябвало да се храни, не може да легне и да мре, би трябвало да се бори и да продължава да живее”, разяснява Нелова.

Държавното обвиняване обаче е на друго мнение. ще изиска някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков да остане за непрекъснато под стража след сигнала, че се е отклонил от домашния арест и е посетил столично заведение.

„ В съответния случай имаме демонстративно заобикаляне на закона, демонстративно и безочливо несъблюдение на отговорностите на лицето, на подсъдимия да изтърпява мярката за процесуална насила в дома си”, сподели представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

От прокуратурата оповестиха, че явно здравословното положение на Чоков разрешава той да остане в ареста, а настояванията му за посещаване при лекари са единствено официални с предлог да нарушава мярката си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР