Бившият кмет на Благоевград, дългогодишен депутат от БСП и някогашен

...
Бившият кмет на Благоевград, дългогодишен депутат от БСП и някогашен
Коментари Харесай

ГОЦЕ-ИНЖЕНЕР: Новото обединение вляво лансира новия лидер на БСП

Бившият кмет на Благоевград, дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия и бивш министър на районното развиване Костадин Паскалев се стартира за предстоящ началник не просто на новото ляво обединяване, стартирало през вчерашния ден под егидата на създателя на АБВ и експрезидент Георги Първанов, а и за водач на Българска социалистическа партия. Въпреки че на форума във вторник от кръглата маса за нова левица, формирана от десетки парчета от Столетницата, категорично обявиха, че няма да се месят във вътрешнопартийните каузи, през днешния ден русофилката Светлана Шаренкова - уредник на сбирката в НДК, разгласи изненадващо, че следва тъкмо подобен развой. 

Българска социалистическа партия се трансформира в една маргинална партия, в една фракция. С тези 25 депутати тя не може да съставлява лявото в България. Лявото е половин България. Българска социалистическа партия няма монопол върху лявото. Това, че в предизборна обстановка партиите се надпреварват кой какъв брой ще даде, не е лява политика и не е социализъм.

Самата Корнелия Нинова е доста надалеч от понятието за обществена страна. Не раздаването на пари е лява политика. В най-бедната страна в Европейски Съюз лявото не е показано нито в законодателната власт, нито в локалната власт ", разяснява Шаренкова пред БНР. 

Искаме Костадин Паскалев да стане водач на обединената левица, а за какво не и на Българска социалистическа партия, сензационно сподели тя. 

" Корнелия Нинова не може да събере с един апел за прошка всички така наречен остарели муцуни от Българска социалистическа партия. Събра ги Костадин Паскалев със своя управнически и политически опит на един откровен социалист и ляв човек ".

Без решения на форума " Лява България ", работни групи ще обсъдят бъдещето на лявото обединяване
По думите на Шаренкова трябва да има смяна в БСП на идния конгрес на партията:

" В Българска социалистическа партия желаеме да реорганизираме партийния ни живот и чрез Устава да върнем груповия жанр и способ на управление ". 

Снимка: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР