Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е глобен с 10

...
Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е глобен с 10
Коментари Харесай

Сделка със себе си донесе 10 хил. лв. глоба на бившия кмет на Благоевград

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е санкциониран с 10 хиляди лева поради спор на ползи, оповестиха от антикорупционната комисия КПКОНПИ. Проверка по сигнал против него е открила, че като кмет е продал два парцела на компания, чийто едноличен притежател е бил самият той.

Кметът и щерка му

Става дума за компанията " Старт " 2015 ЕООД. Неин шеф и притежател е Румяна Шекерлийска, която през 2014 година купува от Камбитов парцел в курорта " Св. Влас ". От 25 септември до 3 октомври притежател и шеф е някогашният кмет. Тогава той организира общо заседание на сдружението и разпределя на себе си 79 800 лева дял. Парите са му платени от Шекерлийска, която е счетоводител. В същия ден кметът продава дяловете си. Три години по-късно – през септември 2020 година, в собствеността на сдружението са вписани промени. Негов притежател към този момент е компанията " Старт Груп 2020 ", в която пък съдружници са Камбитов и щерка му.

Имотите

Междувременно през 2016 година и 2017 година, до момента в който Камбитов е кмет на " Старт 2015 " са продадени два общински парцела. За да се случи това, той издава заповед и утвърждава протокол за едната продажба, а след това подписва контракт за втората. Според КПКОНПИ по този начин той е работил в частен интерес на обвързвано с него лице.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР