Бившият китайски премиер Ли Къцян почина днес от сърдечен удар.

...
Бившият китайски премиер Ли Къцян почина днес от сърдечен удар.
Коментари Харесай

Почина бившият китайски премиер Ли Къцян

Б ившият китайски министър председател Ли Къцян умря през днешния ден от сърдечен удар. " На 26 октомври Ли получи неочакван инфаркт и умря в 00:10 ч. на 27 октомври, откакто всички опити да бъде избавен се провалиха. Той умря на 68-годишна възраст ", заяви китайската новинарска организация Синхуа.

Ли Къцян беше сменен като министър-председател от Ли Цян през март предходната година, пет месеца след конгреса на Китайската комунистическа партия и откакто бе на този пост в продължение на 10 години.

Икономист по обучение, владеещ свободно британски език, той беше ревнив последовател на икономическите промени . Но проектите му в тази област бяха възпрепятствани от възходящия престиж на президента Си Цзинпин. Той беше приветстван за това, че оказа помощ на страната да излезе относително невредима от международната финансова рецесия. Но мандатът му бе белязан и от трагична смяна във властта в Китай - от режим, учреден на консенсус, обвързван с някогашния президент Ху Цзинтао и неговите прародители, до всевластието на Си Цзинпин, означи Франс прес.

Li Keqiang, former premier of China, dies aged 68
— Daniel York Loh
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР