Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон, избягал в Белгия, обяви, че

...
Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон, избягал в Белгия, обяви, че
Коментари Харесай

Пучдемон: Мога да управлявам Каталуния от Брюксел

Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон, избягал в Белгия, разгласи, че може да ръководи района и отдалечено, от Брюксел, благодарение на новите технологии. Той показа авангардните си хрумвания през днешния ден в ефира на " Каталуния радио ", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

По думите му през днешния ден " огромни бизнес планове се ръководят посредством нови технологии ". " Това не са естествените условия, които ни харесват, само че е нещо по-добро от пандиза ", означи Пучдемон. Според него " парламентарният устав (на Каталуния) не съдържа никакви забрани върху методите за встъпване в служба ", предлагани от симпатизанти на някогашния районен водач.

Политикът посочи, че управлението на каталунския парламент би трябвало да реши може ли той да претендира за поста водач на региона. " Не е истина, че съм избягал от правораздаването - увери Пучдемон. - Пристигнах тук свободно, а щом бе издадена европейска заповед (за арест), се изправих пред съда (в Брюксел). После държавното управление (на Испания) я отдръпна. "

Заповедта за арест на някогашния каталунски водач към момента е в действие на територията на Испания. Ако той се върне от Белгия в Испания, може неотложно да бъде арестуван. Привържениците му оферират той още веднъж да встъпи в служба като районен водач отдалечено или посредством собствен представител. Мадрид твърди, че ще апелира по правосъден ред всяко допустимо нарушаване, засягащо встъпването в служба на новия глава на района.

Испанският министър председател Мариано Рахой сподели по-рано, че няма в никакъв случай да допусне Карлес Пучдемон да управлява Каталуния от Брюксел, било то посредством интернет или видеоконферентна връзка. При първия административен акт в тази тенденция ще бъде сезиран Конституционният съд на Испания, съобщи Българска телеграфна агенция. Издигането на кандидатура за районен водач ще бъде блокирано и държавното управление в Мадрид ще продължи да ръководи непосредствено Каталуния, лишена от автономност след неконституционния референдум за самостоятелност на 1 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР