Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е бил

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е бил
Коментари Харесай

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон е бил арестуван в Италия

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон, който е евродепутат, е бил арестуван в Италия, предадоха международните организации, като се позоваха на юриста му Гонсало Боайе.

Пучдемон живее в заточение в Белгия от 2017 година след опита за разединение на Каталуния. Той е бил задържан през вчерашния ден при идването си на остров Сардиния, където отивал в качеството си на евродепутат, споделя юристът на Пучдемон.

Арестът е станал въз основа на европейска заповед за задържане, датираща от 14 октомври 2019 година

Пучдемон е търсен от правосъдните управляващи в Мадрид по отношение на опита за разединение на Каталуния през 2017 година, като и за отклонение на държавни средства.

Каталунският водач е бил задържан в Алгеро, удостовери и началникът на канцеларията на Пучдемон - Жозеп Луис Алай. Това е станало още на летището на Алгеро, където той е бил арестуван от италианската гранична полиция.

Той е дошъл от Брюксел за присъединяване в интернационално ревю на остров Сардиния и за среща с районните управляващи.

Днес Пучдемон ще бъде доведен в апелативния съд в Сасари, който е способен да реши дали той да бъде освободен или екстрадиран, добави Алай.

На 9 март Екологичен потенциал сне имунитета на Пучдемон и на двама евродепутати, които също са последователи на независимостта на Каталуния. На 30 юли тази мярка бе доказана от Европейския съд.

Пучдемон не беше опрощение дружно девет последователи на идеята за каталунската самостоятелност, които се намираха в испански затвори. Те бяха амнистирани от държавното управление на социалиста Педро Санчес през юни.

Испанските управляващи желаят Пучдемон да бъде съден в Испания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР