Бившият капитан от британската армия Том Мур, който е почитан

...
Бившият капитан от британската армия Том Мур, който е почитан
Коментари Харесай

Британският ветеран Том Мур навършва 100 години

Бившият капитан от английската войска Том Мур , който е уважаван като воин от сънародниците си, откакто способства за събиране на рекордна сума в интерес на борещите се с COVID-19 здравни служащи, през днешния ден празнува 100-годишнината си , оповестиха ТАСС и Франс прес.

За 100-годишнината Том Мур е създаден в чин полковник , заяви Би Би Си.

Навършването на 100 години постоянно е знаменателно събитие, само че за капитан Том празникът е с впечатляващи мащаби. Неуморното му напредване с проходилка в градината му бе като еликсир за душата за британците по време на пандемията от новия ковид. Високоскоростен трен бе кръстен на него, обръщение за рождения му ден краси всички писма, изпратени тази седмица във Англия, а в. " Дейли телеграф " посвети публикация на неговия дрескод - сако, върху което са захванати медалите му, и вратовръзка за обществените му изяви.

Днес в негова чест ще прелетят самолети на английските кралски Военновъздушни сили, употребявани нормално за празнувания, свързани с Втората международна война. " Въздушният церемониал трябваше да е изненада, само че заради големия медиен интерес държавното управление реши да удостовери слуховете ", съобщи в Туитър английският министър на превоза Грант Шапс. Часът на прелитането не бе оповестен, с цел да се избегне скупчване на хора по време на пандемията.

Пенсионерът от Йоркшир получи Том Мур е създаден в чин полковник също над 125 000 приветствени картички за рождения си ден от целия свят, с които може да бъде запълнен салонът в учебното заведение на неговия внук Бенджи. Сред изпратилите картичките са принц Уилям и капитанът на британския народен тим по футбол Хари Кейн. Хиляди деца му изпратиха картички със свои рисунки.

На 6 април той пое предизвикването да събере 1 000 английски лири за асоциации, свързани с Националната здравна работа на Англия. Той си сложи за цел да измине с проходилка 100 пъти 25-метрово разстояние в градината си. Десет дни по-късно измина последните метри от маршрута си пред шпалир от военни. Междувременно щедростта на обществото надвиши всички упования - Том Мур събра съвсем 30 милиона лири. Оттогава той се трансформира в жива легенда, употребена от държавното управление като източник на ентусиазъм за нацията по време на санитарната рецесия, обвързвана с пандемията. От Книгата на върховете Гинес оповестиха, че е сложил международен връх за човек, събрал самичък най-голяма сума чрез вървене с благотворителна цел.

Том, който е с инженерно обучение и е служил в Индия и Мианма, също така стана най-възрастният реализатор, заел първо място в английската ранглиста за сингли. Заедно с артиста Майкъл Бол и хора на Националната здравна работа на Англия той извърши песента " You'll Never Walk Alone " от следвоенен мюзикъл, станала химн на почитатели на футбола и знак на взаимопомощ по време на пандемия. От сингъла са продадени 82 000 копия и това му отреди първо място в чарта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР