Бившият капитан на ЦСКА - Тодор Янчев, който бе чест

...
Бившият капитан на ЦСКА - Тодор Янчев, който бе чест
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Публиката ще помогне на ЦСКА за победа над Черно море

Бившият капитан на ЦСКА - Тодор Янчев, който бе чест от треньорския екип на Стойчо Младенов, продължава да следи процесите в Борисовата градина. Той се съгласи да приказва пред " Тема Спорт " за старта на акцията, треньорската рокада, селекцията... Ето какво сподели трикратният първенец с ЦСКА.

Тошко, преди години ти бе част от екипа на Стойчо Младенов и вие влязохте в ЦСКА в идентична обстановка, както и в този момент Нестор Ел Маестро. Колко мъчно е на треньора в миг, когато сезонът е почнал, резултатите не са положителни, а времето го притиска?

- Винаги, когато треньорската промяна се извърши в хода на сезона, за наставника е доста по-трудно. Той отива в съблекалня, която не познава, и доста бързо би трябвало да влезе в час, както се споделя. В този миг той няма време за генерални промени от тактическо естество, а първата му задача е да завоюва доверието и респекта на играчите, да ги вдигне душевен и да опита да ги накара да дадат максимума от себе си. Ако не успее, то тогава задачата му в множеството случаи ще бъде обречена на неуспех. Ако се оправи, то по-късно ще има време и опция да направи своите настройки. Със сигурност Ел Маестро се намира в тежка обстановка и задачата му не е по никакъв начин лека.
 ЦСКА разгласи програмата за следващия
ЦСКА разгласи програмата за следващия " Армейски следобяд "

Този път той ще бъде специфичното присъединяване на Марселино Кареасо

Според теб на какво се дължи слабият старт на алените?

- Причините могат да бъдат няколко и най-добре може да каже този, който е покрай тима. От една страна, не трябва да забравяме, че имаше прекомерно малко време за отмора и подготовка и ние можем единствено да гадаем по какъв начин е извършена тя. От друга страна, не изключвам опцията да има психическа обремененост от това, че купата през предишния сезон бе изпусната в последния миг. Не на последно място можем да предположим, че новите попълнения към момента не са се аклиматизирали и не са привикнали с условията на треньора. Виждате, че изброихме и няколко аргументи, само че коя от тях е същинската или има друга, може да каже единствено човек, който е по-близо до тима.

Вината единствено в Саша Илич ли би трябвало да се търси?

- Категорично не. Никога няма един отговорен, когато приказваме за спад в играта или рецесия на резултати, въпреки всичко треньорът не е самичък. Той има своя щаб, има футболистите, има хора от клуба, които също са виновни за спортно- техническите въпроси. Няма по какъв начин да кажем, че когато даден тим побеждава, играчите са герои и всички са си свършили чудесно работата, а когато губи - единственият провинен е треньорът. Сега е най-лесно да се хвърли виновността на човек, който към този момент не е в клуба, само че няма да е почтено и правилно.

Не бяха ли резултатите на сърбина причина за несъразмерното доверие към него и един тип заблудата, която не разреши да се види накъде върви ЦСКА, тъй като сривът сега надали е плод на неточности, позволени единствено в последния месец...

- Факт е, че резултатите, които реализира ЦСКА през предходната акция, бяха положителни и напълно малко не доближи да бъде извоювана шампионската купа. Смятам, че на " Армията " имаха потребност от напълно леко надграждане, само че то не се случи и това ме изненада. Признавам си, че не чаках съмненията, на които станахме очевидци, само че анализът на аргументите би трябвало да се направи вътре в клуба.



На визитка ЦСКА притегли съществени футболисти, само че действително не виждаме нищо от тях като резултат. На какво се дължи това съгласно теб?

- Тук също можем единствено да допускаме. Най-първото съмнение е, че не са се приспособили към страната, метода на живот, новия тим. Знаем, че в множеството случаи чужденците имат потребност от време, с цел да разкрият капацитета си. В момента ние не знаем те в каква физическа форма са пристигнали в ЦСКА. От друга страна, не трябва да изключваме, че в предходните си тимове е трябвало да играят в друга скица и да извършват други функционалности, а в този момент да им е нужна пренастройка.

Преди време Акрапович бе освободен с обяснението, че не изповядва атакуващ жанр. Същият бе методът на Илич, а надали ще забележим нещо по-различно от Ел Маестро. Как ще го одобряват почитателите това и не смяташ ли, че с сходен жанр ЦСКА бяга от изконните полезности, или по-голям е резултатът?

- Към този миг най-съществен е резултатът. Да, всички ние, които обичаме ЦСКА, желаеме да виждаме преобладаващ и атакуващ футбол, само че първоначално тимът би трябвало да стартира да печели. Припомнете си, че през предходната година отборът не бе атрактивен, само че единствено точка не доближи да бъде извоювана купата. Ако " армейците " бяха завоювали първото място, то никой нямаше да се интересува дали е било с грозна, или красива игра.

Предстои мач с Черно море, които са водач в класирането и победиха Лудогорец в последния кръг. Какво очакваш от този дуел?

- Илиан Илиев е построил доста мощен тим, който не се опасява да играе надалеч от " Тича " и сега е на гребена на вълната. На ЦСКА ще бъде доста мъчно, само че считам, че публиката е тази, която може да помогне да се завоюва този мач. Няма смисъл да споделям, че почитателите са ни вдигали и един тип съвсем сами са печелили наши мачове, които са били в сложни моменти. Така бе и когато бях футболист, а и по-късно.

Споменавайки Черно море, те разделят първото място с Локо Пд. Изненадан ли си от старта на акцията и на какво се дължи съмнението в по този начин наречените любимци или грандове?

- В Локо Пд и Черно море се вижда резултатът от треньорската работа и това, че техните наставници имат опция да бъдат от много време с тези играчи. Със сигурност, в случай че не се случи нещо изненадващо, те ще продължат да играят сериозна роля в шампионата. От друга страна, считаните за любимци тимове имаха своите европейски задължения, които изпратиха шампионата на втори проект. В авансово посочените за съществени претенденти за борба за купата бяха направени съществени селекции, само че новите играчи към момента не са посочили цялостния си капацитет. Лудогорец се раздели с Игор Тиаго, който бе съществена фигура там, и към момента заместниците му не съумяват да запълнят празнината. Убеден съм, че последователно водещите тимове ще наберат скорост и в шампионата и се надявам да станем очевидци още веднъж на доста оспорвано гонене и хубави мачове.
 Ел Маестро още веднъж ще се довери на арменско крило
Ел Маестро още веднъж ще се довери на арменско крило

Занапред ЦСКА ще играе във групировка 4-3-3
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР