Бившият капитан на Селтик Били Макнийл е починал днес на

...
Бившият капитан на Селтик Били Макнийл е починал днес на
Коментари Харесай

Капитанът на Селтик от отбора триумфирал в ШЛ почина

Бившият капитан на Селтик Били Макнийл е умрял през днешния ден на 79-годишна възраст. Макнийл е водач на тима на Селтик от 1967-а година, спечелил Купата на Европейските първенци след 2:1 над Интер (Милано) на финала в Лисабон. Новината беше обявена от фамилията на някогашния футболист.

Нашият татко постоянно е намирал време да благодари на последователите за историите, които описват за него, за песните с името му на стадиона и за всички поздравления и празнувания по време на целия му живот, се споделя в писмо на децата на Били Макнийл.

Former Celtic captain and manager Billy McNeill - the first British man to lift the European Cup - has died aged 79.

More here: https://t.co/7x0j1xyiiN pic.twitter.com/HJiv10azbm
— BBC Sport (@BBCSport) April 23, 2019
Селтик е първият тим от Англия, който печели европейската клубна купа, а невероятното е, че всички играчи са от Глазгоу или покрайнините на града. Също по този начин в кариерата си Били Макнийл е бил девет пъти капитан при извоювани шампионски трофеи на Шотландия, бил е и управител на клуба. Играейки на поста централен бранител той има 486 мача и 22 гола, като играе единствено и само за Селтик- цели 18 сезона.

В националния тим на Шотландия записва 29 мача с 3 гола. Като треньор е водил тимовете на Клайд, Абърдийн, родния Селтик на два пъти, Астън Вила, Манчестър Сити и Хибърниън за малко през 1998-а година. През 2009-а година Селтик го назначи за дипломат на клуба по целия свят. През 2017-а година е диагностициран с деменция и мъчно приказва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР