Бившият капитан на националния отбор по футбол на Англия и

...
Бившият капитан на националния отбор по футбол на Англия и
Коментари Харесай

Рууни: Защо футболистите трябва да са жертвите?

Бившият капитан на националния тим по футбол на Англия и сегашен състезател на " Дарби Каунти " - Уейн Рууни, съобщи, че не всички негови сътрудници могат да понижат заплатите си и това да не повлияе на метода им на живот.

В момента част от футболните клубове водят договаряния с играчите, с цел да могат да си спестят по-големи финансови компликации в бъдеще, поради епидемията от ковид и невъзможността да получават доходи от мачове.
Висшата лига ще се възобнови, когато стане безвредно Футболистите ще бъдат помолени да понижат с 30% годишните си хонорари
Преди дни английският здравен министър Мат Ханкок предложи футболистите да понижат заплатите си, а от Висшата лига конкретизираха това да е с 30%.

В своята графа за " Съндей Таймс " Рууни, сходно на много свои сътрудници, съобщи, че сходно изявление е " срамно ", поради огромните дарения, направени тъкмо от футболисти.

" Първо, в случай че " Дарби Каунти " има потребност да си понижа заплатата, с цел да бъде избавен клуба, ще проявя схващане и ще направя всичко допустимо. Ако държавното управление изиска от мен да даря, с цел да подкрепим медицинските служащи и да бъдат закупени респиратори, ще го направя с горделивост, стига да знам къде отиват парите.

Снимка: Reuters

Но аз не съм всеки футболист. На 34 съм, имах дълга кариера, през която печелих добре. Аз съм в положение да се откажа от заплатата. Но не всеки футболист е в моята позиция.

И някак си върху цялата наша колегия се стовари упованието да се откажем от 30% от заплатите си! Защо футболистите да са жертвите? Защо въобще се разясняват техните заплати? Може би с цел да се отклони вниманието от това по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията?
Уейн Рууни строи къща с бункер и тунел за бягство за 20 млн. паунда Семейството ще разполага с електромобил, който е постоянно в подготвеност да ги изведе на безвредно място
Знам, че футболистите са добре платени, само че не би трябвало всичко да е под общ знаменател, а да се прегледат обособените случаи. Всеки клуб би трябвало да приказва с всеки един състезател и да му изясни какво е нужно да се спести. Така всички ще бъдат съгласни. Един може да се съгласи на 30%, различен ще може да даде единствено 5%.

В тима имаме едно момче, което живее в общинско жилище дружно с майка си, не че това има значение. Но допускам, че той би трябвало да заплаща сметките на цялото семейство. Да, той е футболист, само че среща същите компликации, като доста други хора през днешния ден. Още е млад, не е имал време да построи кариера. Моята заплата може да я намалите, само че за какво неговата?

Снимка: Getty Images

Запомнете и, че нашите кариери не са дълги, би трябвало да се икономисва, да се вършат вложения. Повечето от нас се отдръпват на 35 и не взимат пенсия! ", написа Рууни.

Част от клубовете във Висшата лига подходиха по различен метод и взеха решение да пуснат в насилствен отпуск личния състав (без играчите и треньорите). По този метод заплатите им ще бъдат покривани 80% от страната, както гласи мярката на държавното управление за справяне с финансовите проблеми.
" Манчестър Сити " подсигурява, че няма да пуска в отпуск личния състав си "Гражданите " са безапелационни, че няма да се възползват от новата скица за поддръжка на бизнеса
bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 522 19 18 37 Света 1 225 686 24 233 66 520 253 864 Заразени* Нови Починали България 522 19 18 Света 1 225 686 24 233 66 520
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР